Ditutup kanggo Festival Dragon Boat Sajrone Juni 3-5

Festival Perahu Naga sing misuwur tiba ing dina kaping lima ing sasi lunar kaping lima.Iki mèngeti sédané Qu Yuan, sawijining pujangga lan menteri Cina sing misuwur amarga patriotisme lan kontribusi kanggo puisi klasik lan pungkasané dadi pahlawan nasional.

Qu Yuan urip ing jaman dinasti feodal pisanan ing China lan ndhukung keputusan kanggo nglawan negara kuat.Sanadyan tumindake njalari pambuwangan, dheweke nulis kanggo nuduhake rasa tresna marang negara.Miturut legenda, Qu Yuan ngrasa getun sawise nyekel ibukutha negarane, sawise ngrampungake puisi pungkasan, dheweke mlayu menyang Kali Mi Lo ing provinsi Hunan saiki minangka wujud protes lan putus asa marang korupsi sing ana ing saubengé.

Bareng krungu kabar saka upaya tragis iki, warga njupuk prau lan nggawa pangsit menyang tengah kali kanggo nyoba nylametake Qu Yuan, nanging upaya kasebut ora ana gunane.Padha nguripake kanggo ngalahake drum, splashing banyu karo dayung lan mbuwang dumplings beras menyang banyu - dadi loro kurban kanggo roh Qu Yuan, uga sarana kanggo njaga iwak lan roh jahat adoh saka awak.Dumpling beras iki dadi zongzi sing kita kenal saiki, nalika nggoleki awak Qu Yuan dadi balapan perahu naga sing sengit.

Tim Siweiyi bakal ditutup nalika 3-5 Juni.Nanging layanan kita ora mandheg.Bebas bae hubungi kita yen sampeyan butuh bantuan.

 

12345

 

 


Wektu kirim: Jun-02-2022